Werkveld fysiotherapeut

Na het afronden van je studie van fysiotherapie kan je verschillende kanten op. Het meest voor de hand liggend is om de sport kant op te gaan. De meeste gaan werken voor een al bestaande fysiotherapeut, maar ook een groot deel kiest ervoor om een eigen fysiotherapiepraktijk op te richten. Je moet goed om kunnen gaan met de werkdruk als je een eigen praktijk begint. Je zal hier langere dagen maken, als je voor een praktijk gaat werken zal je vaak gewoon volgens vaste tijden werken.

Vergelijk fysiotherapie opleidingen

Wil je direct beginnen met de opleiding fysiotherapie? Op opleidingfysiotherapie.org vergelijk je diverse opleidingen! Vergelijk fysiotherapie-opleidingen en begin met werkend leren!

  • Opleider
  • Opleiding & studieduur
  • Kosten
  •  
11 van de 11 abonnementen.

Je kan na het afronden van je studie terecht komen in ziekenhuizen, verpleeghuizen, fitnessclubs, gezondheidscentra, revalidatiecentra, psychiatrische ziekenhuizen, gehandicapte zorg en bij sportverenigingen. Hier is overal wel een fysiotherapeut nodig. Zo beschikt elke sportvereniging wel over een fysiotherapeut. Vooral in revalidatiecentra zijn de fysiotherapeuten van groot belang. Het is namelijk de bedoeling dat de sporter zo snel mogelijk revalideert.

De kans op een baan na het afronden van je studie is vrij groot. Niet alleen in Nederland is er vraag naar fysiotherapeuten, maar zelfs in het buitenland is er vraag naar fysiotherapeuten uit Nederland. Nederland heeft een goede naam op het gebied hiervan. Verreweg de meeste afgestudeerde fysiotherapeuten komen terecht in de gezondheidszorg. Het gaat hierbij vooral om preventieklachten en ervoor zorgen dat men niet geblesseerd raakt.

Je werkt voor instellingen en instanties zoals ziekenhuizen en revalidatiecentra. De overheid stelt doordat de vraag de afgelopen jaren is gestegen ook hoge eisen aan de fysiotherapeut. Daarom mogen alleen gediplomeerde fysiotherapeuten een eigen praktijk starten. Ook mag je alleen de titel fysiotherapeut dragen als je je diploma hebt gehaald. Het werk wat je doet is vaak afwisselend met werk zowel in Nederland als in het buitenland. Zo kan je bijvoorbeeld bij een sportvereniging komen die ook internationaal betrekkingen heeft. Zo kom je ook in het buitenland terecht.